Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Hardware] PS3, dysk twardy - jeden temat!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
96 odpowiedzi na ten temat

#41 tomi189

tomi189

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany czw 20 sty 21:28

Mógłby ktoś polecić jakiś dysk zewnętrzny do PS3

#42 Astarr

Astarr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9187 postów
  •  PSN: Astarr

Napisany czw 20 sty 22:08

Ja nie mam żadnych doświadczeń w tym temacie, ale zapewne osoby które chciałby Ci pomóc muszą wiedzieć jak duży ma być dysk i mniej więcej ile jesteś w stanie na niego wydać  ;)

#43 Guest_Matt_*

Guest_Matt_*
  • Guests

Napisany czw 20 sty 22:39

Dzięki za usunięcie mojego posta.... Tak się nie robi. Każdy dysk pod USB będzie działał. Dla PS3 nieistotnie czy weźmiesz 5400 czy 7200. Dyski w PS3 są 5400 więc nawet jeśli zewnętrzny będzie 7200 to i tak dysk konsoli będzie go ograniczał...

Dzięki temu, że ktoś sobie usunął mojego posta, musiałem po 17 godzinach pracy rozwijać to, co zawierało się w poprzednim poście. Dzięki i spadam spać.

#44 olfeusz

olfeusz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6999 postów

Napisany czw 20 sty 23:15

Ale już przy podłączeniu do PC szybkość będzie miała znaczenie.

#45 tomi189

tomi189

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany pią 21 sty 18:05

Dzięki. Czyli tylko zakupić dysk i odpowiednio sformatować. Jeśli nie uda się to będzie do PC zresztą chyba podzielę go na 2 części.

#46 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany pią 21 sty 18:45

A nadal podejdzie 500GB i ni hu hu wiecej ? Czy moze cos sie zmienilo?

#47 misiopuchatek

misiopuchatek

    FAQ Crew

  • Members
  • PipPipPip
  • 22408 postów
  •  PSN: rospondek

Napisany pią 21 sty 19:19

PS3 rozpoznaje tylko FAT32. Jeśli kupisz dysk sformatowany w NTFS to możesz mieć problem ze sformatowaniem go w Windowsie. Więc to sobie sprawdź od razu.

Jeśli podzielisz na dwie partycje to nie wiem czy go PS3 wykryje.

#48 mataman

mataman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6623 postów
  •  PSN: mattaman_PL

Napisany pią 21 sty 22:29

Misiek jaki problem z formatowaniem w windzie? FAT32format i wszystko jasne.

#49 misiopuchatek

misiopuchatek

    FAQ Crew

  • Members
  • PipPipPip
  • 22408 postów
  •  PSN: rospondek

Napisany pią 21 sty 23:00

Z tego co kojarzę winda 500GB w FAT32 nie sformatuje w jednej partycji. Zresztą z założenia FAT32 ma maksymalny rozmiar partycji 32GB. Powtarzam, że chodzi o bezproblemowy format ;)

#50 mataman

mataman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6623 postów
  •  PSN: mattaman_PL

Napisany sob 22 sty 05:29

FAT32format, to jest nazwa programu którym formatujesz każdy dysk.

#51 tomi189

tomi189

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany nie 23 sty 20:01

Kupiłem dysk 500GB w carrefour za 199. Po długiej walce (nie jestem asem z informatyki) sformatowałem na FAT32 za pomocą EASEUS Partition Master (trwało to może minute) i CZARNULKA widzi. Będę jeszcze chciał podzielić go na partycje jakieś 100 dla CZARNULKI a reszta do PC(NTFS). Dam znać jak wyjdzie.

#52 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany nie 23 sty 20:04

Partition Magic i jedziesz, prosty i niezawodny program do robienia partycji. Za dysk trochę przepłaciłeś, ja w lutym po wypłacie kupuję WD na allegro, 1TB kosztuje 230zł :D

#53 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany nie 23 sty 20:16

Czy ja wiem, czy przeplacil, potrzebowal 500 a one sie ukladaja w tych cenach, a 1tb jest 30-50zl drozszy, to norma.

#54 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany nie 23 sty 20:21

Miałem na myśli, że lepiej dołożyć 3 dychy więcej i mieć 100% więcej, niż gdy braknie miejsca, a mi brakuje... Porno w HD dużo waży... ;D Na chwilę obecną najbardziej opłacalnym zakupem jest 1TB, 2TB jest za drogie, 1.5TB ma cenę dość zaporową :D

#55 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany nie 23 sty 20:23

Fakt, ale teraz nasunela mi sie taka rzecz, jezeli kupie dysk 1tb i stworze partycje max 500gb i z pozostalej pojemnosci stworze ntfs pod winde, to ps3 ja zobaczy?

#56 Guest_Matt_*

Guest_Matt_*
  • Guests

Napisany nie 23 sty 20:24

Powinno zobaczyć tylko tę partycję sformatowaną na FAT32

#57 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany nie 23 sty 20:26

O to mi wlasnie chodzilo  pop:!

#58 tomi189

tomi189

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany nie 23 sty 22:12

Poszło i są 2 partycje. Mi 500 na razie wystarczy jak coś to się kupi coś większego za jakiś czas. Zgadza się że po dołożeniu ok 30 pln byłby tera po co. A ten TERA nie jest przypadkiem 3,5 i czy nie musi mieć dodatkowego zasilania.Lepiej dobrze sprawdzić po co zbędne kable. Duże sieci mają czasami coś fajnego w dobrej cenie. A nawiązując do kabli to mają wyprzedaż routerów bezprzewodowych po 59 pln(mam śmiga dobrze w całym domu i kabli mniej a to najważniejsze)

#59 Public Enemy

Public Enemy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7074 postów

Napisany wto 25 sty 02:46

Dokładnie, 2,5 cala tera nie kupisz, więc Darudku bez sensu takie porównania...

#60 heros123456789

heros123456789

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 683 postów
  •  PSN: BE HAPPY!

Napisany wto 01 lut 14:59

Doszedł dysk twardy, a chodzą słuchy, że firmware .56 nie odczytuje nowych dysków i wyskakuje błąd. Czy te dyski co się włoży są już do niczego czy po nowym firmware'u będzie się dało włożyć i działać?




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników