Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Hardware] PS3, dysk twardy - jeden temat!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
96 odpowiedzi na ten temat

#1 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany czw 18 gru 16:24


Dodany obrazek



Dodany obrazek



Dodany obrazek

Dodany obrazek



#2 Furio

Furio

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3387 postów

Napisany sob 21 lut 10:40

Mam kilka prostych pytań odnośnie backup'u.
1. czy dysk do backup'u musi być na usb? Jesli nie to jak go potem podłączyć pod konsolę?
2.czy jeśli zgrywam save'y na pendrive'a to muszą utworzyć jakiś specjalny katalog (proszę o podanie scieżki)?
3. Trochę z innej beczki; czy jak np.sprzedam lub oddam konsolę to muszę przedtem skasować konta (userów), których używam. Rozumiem , że jak ktoś podłączy konsolę do netu to ta może zapamiętać  moje hasła itp.
pozdrawiam

#3 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany sob 21 lut 10:58

1. Musi, ew. możesz zrobić kopie 2 dysków na kompie.
2.PS3/Savedata/
3. Wypadałoby ;d.

Nie cytuj, gdy jesteś pierwszy / D4Ru73K

#4 Furio

Furio

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3387 postów

Napisany sob 21 lut 11:18

Oczywiście Tropy są przypisane do konta, także po odpaleniu "use existing account" na nowej konsoli będę je miał tak?
Sorry , że tak się dopytuje ale chcę przeprowadzić manewr wymiany konsoli, a nie chce potracić, trofeów, zakupionych gier ani save'ów.
pozdrawiam

#5 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany sob 21 lut 11:47

Najprawdopodobniej będziesz miał trophy :D. Zawsze istnieje szansa, że ci się skasują. Najlepiej zrób backup na pendrive i będziesz miał wszystkie dema, savey i konta.

#6 Furio

Furio

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3387 postów

Napisany sob 21 lut 11:51

Tylko skąd ja wezmę 40 gigowego pendrive'a???  sh-ock/

#7 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany sob 21 lut 11:53

Tylko skąd ja wezmę 40 gigowego pendrive'a???  sh-ock/



No to albo załatw dysk na usb, albo podłącz dysk od ps3 do pc i działaj ;D.

#8 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany sob 21 lut 11:47

Najprawdopodobniej będziesz miał trophy :D. Zawsze istnieje szansa, że ci się skasują. Najlepiej zrób backup na pendrive i będziesz miał wszystkie dema, savey i konta.

#9 Furio

Furio

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3387 postów

Napisany sob 21 lut 11:51

Tylko skąd ja wezmę 40 gigowego pendrive'a???  sh-ock/

#10 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany sob 21 lut 11:53

Tylko skąd ja wezmę 40 gigowego pendrive'a???  sh-ock/



No to albo załatw dysk na usb, albo podłącz dysk od ps3 do pc i działaj ;D.

#11 Hubi

Hubi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany wto 02 cze 20:54

Mam pytanie odnośnie dysku zewnętrznego.
Czy taki dysk http://allegro.pl/it..._0_nowy_gw.html konsola odczyta? tzn chodzi mi o to czy jak wgram na niego filmy w divxy to czy będą działać?

#12 Fazzik

Fazzik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 142 postów

Napisany śro 03 cze 11:25

Dysk będzie chodził bez problemu. Tylko pamiętaj, żeby system plików był na FAT32 a nie np. NTFS. Co do filmów w DivX to nie mam pojęcia czy PS3 obsługuje.

#13 saincik

saincik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 218 postów
  •  PSN: Now, do you wanna ride or die?

Napisany śro 03 cze 11:27

A to nie jest tak, ze PS3 wykrywa do 500gb? czy cos przespalem ?

#14 FloreK

FloreK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6368 postów

Napisany śro 03 cze 11:30

Nie przespałeś, dysk o który kolega pyta jest za duży.

#15 Fazzik

Fazzik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 142 postów

Napisany śro 03 cze 12:10

Ops... Dałbym sobie głowę uciąć, że będzie działać. Myślałem, że ograniczenia dotyczą tylko dysków wewnętrznych.

#16 misiopuchatek

misiopuchatek

    FAQ Crew

  • Members
  • PipPipPip
  • 22408 postów
  •  PSN: rospondek

Napisany pon 29 cze 09:17

Koledzy, moje 60GB się było zapełniło crayy Pytanko - czy PS3 ma jakiś limit odnośnie rozmiaru wewnętrznego dysku?
Myślę nad tym:

Dysk WD Scorpio 2,5'', 3200BEVT, 320 GB, Serial ATA/300, 5400 RPM, 8MB cache



#17 Dienekes Shade

Dienekes Shade

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1809 postów
  •  PSN: W 1080 p od 2007 r.

Napisany pon 29 cze 09:21

Max to 500 GB Samsunga, tzn. swego czasu tylko ów producent oferował pięćsetki, które można było instalować w Ps3. Może obecnie oferta jest bogatsza.

#18 misiopuchatek

misiopuchatek

    FAQ Crew

  • Members
  • PipPipPip
  • 22408 postów
  •  PSN: rospondek

Napisany pon 29 cze 09:26

No to w takim razie te 320 mi wystarczy :)

#19 Rhol

Rhol

    Methuselah

  • Members
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  •  PSN: Rholek

Napisany pon 29 cze 11:16

A mi się wydaje, że jak kiedyś czytałem o tym to 320 GB wewnętrznego dysku to max (nie licząc jakiś przypadków o których newsy pisali, że ktoś wsadził 500), a 500 GB to chyba jest odnośnie zewnętrznego dysku.
Ja kupiłem od razu z konsolą 250 GB i cholernie ciężko to zapełnić :P

#20 Dienekes Shade

Dienekes Shade

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1809 postów
  •  PSN: W 1080 p od 2007 r.

Napisany pon 29 cze 11:19

Nie, 500 GB dotyczy dysku wewnętrznego:

http://michaelrebirt...the-samsung-m6/

Amen  ^-^




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników