Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Hardware] PS3, monitor - jeden temat!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
45 odpowiedzi na ten temat

#21 Desert4PL

Desert4PL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1519 postów
  •  PSN: P|69 Member

Napisany nie 18 paź 21:07

Jak jest z hdmi i wielkość ci odpowiada to bierz. Ja miałem monitor BENQ  i bardzo mi odpowiadał ;)

#22 Aurell

Aurell

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 60 postów
  •  PSN: Little Trophy Hunter

Napisany pią 23 paź 21:21

Ja do swojego ps3 kupiłem monitor HP, oczywiście z HDMI i wszystko działa jak należy

#23 hanti

hanti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany nie 06 gru 11:39

Właśnie przymierzam się do kupna monitora . Mam do dyspozycji ok 600-700 zł (może podskoczyć do 800 zł ) .

Znalazłem :

model Benq http://www.agito.pl/...CFdOJzAod5HRtFQ

Mam również możliwość kupna http://www.1staudiov...r-p-101366.html

Jestem laikiem w tych sprawach , nie mam pojęcia o najkorzystniejszych parametrach w przypadku konsol . W zasadzie jestem zwolennikiem PC , dlatego przekątna 22 cali nie stanowi dla mnie problemu . Intryguje mnie natomiast kwestia połączenia , zazwyczaj znajduje D-SUB , a o ile wiem to ps3 posiada HDMI (HD2200 posiada tą możliwość)
Czy jest jakaś istotna różnica wizualna ? W jaki sposób podłączyć taki monitor pod ps3 ??

Chętnie bym się przyjrzał ofertom poleconych przez innych


Jak to się miewa  z reakcją ?? Benq ma 5ms , natomiast ten ma już 2 ms
http://www.allegro.p...i_katowice.html

#24 reavenek

reavenek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 105 postów
  •  PSN: Play for fun ;)

Napisany pon 07 gru 12:12

Najlepiej kupić monitorek bez głośników wbudowanych, bo to nie ma sensu przeważnie są słabe, ja mam 24 cale z HP i sobie chwalę. Jakbym miał teraz kupić to coś z wyższej pułki za około 3k-4k jakiś wypasiony ;)

#25 hanti

hanti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany nie 13 gru 08:56

Zrobiłem drugie podejście
Mam pytanko jaki jest najkorzystniejszy format ekranu ?? Mam do wyboru 16:9 i 16:10

BTW ,

który z monitorów sprawuje się lepiej? ?
http://www.benq.com/...=specifications
http://www.agito.pl/...f.0.344076.html
http://www.agito.pl/...f.0.344420.html

Wydaje mi się , że brak formatu 16:9 na starcie dyskwalifikuje jeden z monitorów LG .

Pozostają dwa, parametry wręcz identyczne za wyjątkiem LG , które ma lepszy czas reakcji chociaż tego nie mogę ustalić gdyż BENQ ma też tylko , że w trybie dynamicznym ? Na innym stronach natomiast podają , że ma te 2 ms . Podobnie może być i z tym LG . Benq ma 2ms w GtG ,możliwe , że na tej samej zasadzie co model LG
Póki co dowiedziałem się , że e2420hd sprawuje się nader przyzwoicie.

#26 Elecher

Elecher

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 70 postów
  •  PSN: Life to ride. Ride to life.

Napisany nie 14 lis 15:05

Witam, poszukuję monitora w cenie tak do 500zł(+/- 100zł :D). Zależy mi żeby miał :
- 720p(minimum)
- HDMI (minimum 1 złącze)
- HDCP
- DVI-I (min. 1 złącze)
Miło by było gdyby miał :
- wyjście audio ( najlepiej "czincze" ale jak będzie coś innego to sobie poradzę :D)

Co myślicie o Asus'ie VH222H ? Odpowiada wszystkim moim wymaganiom ale w sprawach video jestem zielony :D

#27 kazuya

kazuya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 190 postów

Napisany pią 14 sty 11:14

Panowie mam pytanie o kwestie dzwięku. Posiadam monitor SAMSUNG SYNCMASTER EX1920 LED , monitor ma rozdzielczość 1440x900 posiada złącze cyfrowe dvi czyli mogę zakupić przejściówkę HDMI -DVI i oczywiście jest zgodny z HDCP ale problem leży w kwestii dzwięku. Monitor nie ma głośników ani wyjścia audio tylko jedno wyjście D-SUB i jedno cyfrowe DVI. Którędy więc mogę pociągnąć dźwięk z PS3??

#28 Guest_Matt_*

Guest_Matt_*
  • Guests

Napisany pią 14 sty 11:17

Jeśli chcesz to zrobić bez uruchamiania kompa, to ja bym puścił dźwięk przez ampli na głośniki[jeśli masz], ewentualnie jakieś słuchawki/głośniki na usb/optyka czy jakie tam złącza ma ps3.

#29 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany pią 14 sty 11:19

Tak jak napisal kolega - cinch z konsoli do wiezy/ampli, albo optyka pod kino domowe/ampli.

#30 kazuya

kazuya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 190 postów

Napisany pią 14 sty 11:29

Ok , czyli rozumiem że do PS3 muszę zakupić głośniki pod złącze USB?? A jest możliwość puścić dźwięk przez kompa??

#31 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany pią 14 sty 11:43

Szczerze mowiac, to watpie, zeby glosniki usb zdaly egzamin, bo nie sa kompatybilne z ps3.. przynajmniej nie byly, jezeli cos sie zminilo, to ktos mnie poprawi.
A co do podlaczenia przez kompa, to bankowo sie da, ale nie mialem okazji tego wyprobowac, ale zakladajac, ze masz odpowiednie wejscia na karcie dzwiekowej, to pewnie sie da, kwestia przelotek itp.

#32 Guest_Matt_*

Guest_Matt_*
  • Guests

Napisany pią 14 sty 11:48

A masz głośniki w kompie?

Z tego co wyniuchałem, to chcesz podłączyć PS3 do monitora,  który nie ma głośników. Więc jak chcesz mieć dźwięk? Głośniki nie przez usb, a przez optyka. Tak samo słuchawki, choć są modele na USB.

#33 kazuya

kazuya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 190 postów

Napisany pią 14 sty 11:51

monitor nie ma głośników ale do kompa mam podłączone głośniki. Jeśli bym tak chciał to jak to zrobić??


Panowie a przez wyjście RGB z konsoli nie da się podłączyć do kabelków chinch jakichś głośników??

#34 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany pią 14 sty 12:33

Nie, przez RGB mozesz zapiac ps3 do ampli albo do wiezy. Ogolnie jest tak, zeby miec dzwiek, to z konsoli wychodza 3 opcje - HDMI, cinch(RGB) i optyka. Musisz miec urzadzenie, do ktorego mozesz wpiac powyzsze z trzech - wieza, ampli, kino domowe, karta dzwiekowa z optyka IN.

#35 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany sob 15 sty 08:17

Nie, przez RGB mozesz zapiac ps3 do ampli albo do wiezy.

I nim kogut zapieje trzy razy, będziesz gryzł się w język :D. Oczywiście, że przez ten kabel da się podpiąć głośniki od kompa poprzez przejściówki/przelotkę. Sam mam tak na delegacji. Trzeba na allegro poszukać przelotkę z wejściem na dwa chince a wyjście na małego jacka od głośników. Chyba, głośniki mają inne wyjście wtedy trzeba inaczej dopasować. 

#36 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany sob 15 sty 11:58

A widzisz, nie pomyslalem o przelotce, da sie do tego zapiac 5.1 czy tylko stereo, przegladalem kilka tematow na dedykowanych forach i teoretycznie sie da, ale strasznie duzo kombinowania.

#37 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany sob 15 sty 17:10

Ja mam stereo, albo może da się coś tam innego podpiąć tylko co z tego jeżeli z konsoli wychodzi stereo.

#38 w10rooney

w10rooney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 321 postów
  •  PSN: (.)(.)

Napisany sob 15 sty 18:44

Nom wlasnie, to mnie ciekawi, tez myslalem, ze wychodzi stereo, ale skoro mam na cinch zapietne pod ampli i z tego dekoduje mi na 5.1, co slysze w glosniku np. przy CoD, gdzie osobno mam dzwiek na kazdym glosniku "inny". Idac dalej, skoro ampli dekoduje dzwiek na 5.1, to nie moze isc stereo z cincha (chociaz logicznie rzecz biorac innej mozliwosci nie ma na 2 cinch), to jak to jest mozliwe ? Nie jestem biegly w tych sprawach, ale skoro sygnal wychodzi 2.0 to jak mozna go zrobic na 5.1 ? A jednak u mnie tak to dziala... czyzby synchronizacja 2.0 na 5.1 ? Pytam, bo mam drugi zestaw 5.1, ktorego uzywam do kompa (zdecydowanie lepszy, niz ten, ktory mam pod kino/tv/ps3), a nie chce puszczac dzwieku przez PC, wiec zastanawiam sie, czy to zasuga amli, czy jak na przelotce pojdzie, to moj zestaw, ktory tez ma dekodery jest w stanie to uniesc ?

#39 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany sob 15 sty 19:57

Dla mnie to po prostu sztuczny 5.1 tworzony w amplitunerze. Też mam takie opcje do wyboru i faktycznie np tylnie głośniki grają tylko w odpowiednich momentach a nie jak np w "multirumie" cały czas. Wydaje mi się, że działa to na zasadzie obcinania pewnych tonów/progów/pasm. Lepsze to niż 2.0 ale w moim odczuciu nie jest to pełne 5.1 i ni jak się ma to np to dts czy hd-dts. Chociaż wiadomo, że na bez rybiu i rak ryba. 

#40 mataman

mataman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6623 postów
  •  PSN: mattaman_PL

Napisany sob 15 sty 20:56

To jest sztucznie rozbite stereo na dolby pro logic. Z prawdziwym DD 5.1 nie ma nic wspólnego. Prawdziwe 5.1 tylko po optyku lub HDMI.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników