Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Hardware] PS3, telewizor - jeden temat!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
367 odpowiedzi na ten temat

#1 Slimeq22

Slimeq22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 148 postów

Napisany czw 18 gru 12:32


Dodany obrazek



Dodany obrazek



Dodany obrazek

Dodany obrazek



#2 Dimson

Dimson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 51 postów

Napisany czw 18 gru 12:39

Nie ma powodów dla których miałby nie działać poprawnie. :)
Co do połączenia PS3 ano najlepiej jest właśnie połączyć go z TV kablem HDMI-HDMI.

#3 Slimeq22

Slimeq22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 148 postów

Napisany czw 18 gru 12:42

Podobno Ps3 ma tez te kabelki co miała Ps2...więc jak podłącze kabel HDMI-HDMI to tamte nie będą już potrzebne?

#4 Zaan

Zaan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 1237 postów

Napisany czw 18 gru 12:42

Telewizor taki...średni, chociaż przydałoby się drugie wyjście HDMI (nie do konsoli oczywiście, ona zajmuje tylko jedno wyjście), bo może kiedyś będziesz chciał podłączyć komputer czy dekoder telewizji HD. Poza tym odświeżanie 8ms to odrobiną wolno, ja mam (tak przynajmniej było napisane na opakowaniu) 8ms i czasem dostrzegam lekkie smużenie (czy jak tam się ten efekt nazywa) ale tak na prawdę to z tą wartością producenci zawsze kłamią. Oczywiście gry i tak będą się świetnie prezentowały.
Kabel HDMI-HDMI - koniecznie!!! I nie rzucaj się na jakieś nie wiadomo jakie drogie. Mi chcieli wcisnąć taki za 200 zł jak konsolę kupowałem. Wziąłem taki za 30 zł i wszystko jest cacy.

#5 saincik

saincik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 218 postów
  •  PSN: Now, do you wanna ride or die?

Napisany czw 18 gru 12:47

Podobno Ps3 ma tez te kabelki co miała Ps2...więc jak podłącze kabel HDMI-HDMI to tamte nie będą już potrzebne?


Kabelki sie przydadza, jezeli bedziesz chcial to podpiac do amplitunera lub czegos podobnego.

#6 Slimeq22

Slimeq22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 148 postów

Napisany czw 18 gru 12:54

Teraz właśnie podłączony mam komp do Tv, ale trudno. Szkoda tylko że Empik ma tak drogie ceny gier na Ps3. W zestawie z konsolą będzie film, a tego wymienić raczej się nie da...Wypadało by przetestować od razu.

#7 saincik

saincik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 218 postów
  •  PSN: Now, do you wanna ride or die?

Napisany czw 18 gru 12:56

Wiesz co, jedz do media markt, tam sa promocje, w Empiku zawsze jest najdrozej jezeli chodzi o konsole. Natomiast gry kupuj w sklepach internetowych, albo na allegro - tam taniej.

#8 Zaan

Zaan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 1237 postów

Napisany czw 18 gru 13:00

Saincik ma rację ceny w empiku są strasznie zawyżone, np za GTAIV stoi za 259 zł, na allegro za 159 nówkę w folii kupisz. A na Burnout cene z 249 do 109 dopiero 3 tygodnie temu spadła.

#9 saincik

saincik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 218 postów
  •  PSN: Now, do you wanna ride or die?

Napisany czw 18 gru 13:09

Za DS3 chca 209zl! Powinni im cofnac koncesje.. czy cos!

#10 Zaan

Zaan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 1237 postów

Napisany czw 18 gru 13:12

Powinni ich spalić... :) Tanie gry można czasem znaleźć na ultimie albo sklepie psxextreme jak maja promocje. Ostatnio jak Mirrors Edge i Dead Space po 100zł było w ultimie to wszystkim szczęki opadły.

#11 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany czw 18 gru 14:44

Przed tym jak do empiku dotarł R:FOM w wersji platinum to, zwykły Res kosztował tam 230zł :D

PS.

Telewizor taki...średni, chociaż przydałoby się drugie wyjście HDMI


Chyba wejście ^^


#12 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany czw 18 gru 15:08

Więc tak, mam telewizor SAMSUNG LE32S71, wybieram się dzisiaj do Empiku po Sony Ps3. Mam pytanie czy mój model Tv będzie odpowiedni do przedniej zabawy z konsolką?


No tak nie obudziłem się jeszcze :o telewizor jest jak najbardziej dobry dla PS3, a gry sugerowałbym kupować online, allegro, ewentualnie sprawdzić ceny na ceneo/skapiec. Można spokojnie wyrwać taniej i mieć pare zł w kieszeni ;D


#13 saincik

saincik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 218 postów
  •  PSN: Now, do you wanna ride or die?

Napisany czw 18 gru 15:10

On juz ma ten TV.. teraz chce dokupic ps3 :P

#14 Slimeq22

Slimeq22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 148 postów

Napisany czw 18 gru 15:13

Telewizor już mam od 2 lat, więc nowy nie wchodzi w grę.
U mnie w mieście nie ma MM, jest tylko Empik i EURO AGD, więc za dużego wyboru nie mam. Jechać za bardzo nie mam jak więc biorę z Empiku. Zmartwiliście mnie ceną GTA IV 259zł? jeszcze...na stronie empik.pl jest napisane 189zł za tyle bym może kupił.
Wcześniej do tego Tv miałem podłączone Ps2 i wszystkie gry wyglądały super :) a to tylko Ps2 było :)

PS. A że Ps3 mam okazję dzisiaj kupić chciałem przetestować od razu grę jakąś.

#15 saincik

saincik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 218 postów
  •  PSN: Now, do you wanna ride or die?

Napisany czw 18 gru 15:14

Beda wygladaly dobrze, nie martw sie, a gry jak mowilem, kupuj w internecie 20-40zl zostaje w kieszeni.

#16 Zaan

Zaan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 1237 postów

Napisany czw 18 gru 15:20

PS. A że Ps3 mam okazję dzisiaj kupić chciałem przetestować od razu grę jakąś.


Jeżeli GTA okaże się za drogie to zawsze możesz na ten przykład Uncharted sobie kupić, na pewno wszyscy mi przyznają racje kiedy powiem, że to jest fajna gierka na początek. (ja na przykład od niej zaczynałem) i kosztuje 9 dych (nawet w Empiku). Będzie w sam raz na czas oczekiwania na paczkę z GTA :)

#17 saperman

saperman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2059 postów

Napisany czw 18 gru 15:27

malo powiedziane, smiem twierdzic ze tę gre powinien miec kazdy uzytkownik PS3 ;)
bo gra naprawde ma potencjał i prezentuje cos mozna zrobic z ps3, mimo ze miala swoja premiere w okolicach premiery ps3 ;]

#18 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany czw 18 gru 15:43

Temat gier znajduje się w innym dziale, tutaj poruszamy tematykę sprzętu.

#19 xpolx

xpolx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 456 postów

Napisany czw 18 gru 20:09

Mam TV/MONITOR HD 21" do ps3. Wiem troszkę mało ale dla mnie to wystarcza bo po co mi np. 32 cale do pokoju^sypialni^ jak na dole mam? po 2 szkoda kasy:)
I tak. Tv jakiejś dziwnej firmy- ELECTRIC;O ale HD jest i tylko dlatego go kupiłem:)
I od wczoraj tak dziwnie sie zaczyna po 1 h graniu efekt robienia pasków;/.
Podłączony jest przez KABEL COMPONENT. Rozdziałka to 720p 

#20 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany czw 18 gru 21:02

Ja tam zakupiłem dobry rok temu Sharpa 52'' i działa znakomicie, jednak bardzo mocno zastanawiam się nad zainwestowaniem w projektor, FullHD ofkorz ;D




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników