Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Hardware] PS3 , internet - jeden temat!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
128 odpowiedzi na ten temat

#41 xpolx

xpolx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 456 postów

Napisany wto 29 gru 18:04

Specem nie jestem, również się wiele razy pytałem tutaj i z tego co wiem to szyfrowanie z hasełkiem wystarczy, by nikt nie kradł Ci neta sele/ ke/

#42 DvD2722

DvD2722

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany śro 30 gru 10:06

Okej wielkie dzięki i dużo grania na nowy rok życzę trujk/ kol/ x/x/ kwady/ startt/ :)

#43 Elecher

Elecher

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 70 postów
  •  PSN: Life to ride. Ride to life.

Napisany śro 06 sty 19:17

Po kolejnym zepsuciu się wifi livebox'a postanowiłem wyłożyć troszku kaski (tak max.150zl) i wymienic go na jakiś porządny routerek .
W zasadzie zasięg LB wifi mam prawie w calym domu(poza schodami i piwnica  ) lecz problemem jest tylko awaryjność LB. Od nowego routera wymagałbym aby miał :
- min.2 gniazda ethernet
- oczywiście obsługiwał ADSL  
- bezproblemowo chodziłby na 3 kompach wifi, 1 kompie ethernet i 1ps3 wifi lub 1ps3 ethernet (zależy na którym tv gram oO)
-tak jak pisałem max. 15X zł.

Zadzwonie do Tp, żeby sprawdzili wtf co z tym LB(USB też sie juz zrypalo >.<), niech wymienia na inny LB do czasu aż kupie sobie router >.<

@Down
Dziekuje :)

#44 Rhol

Rhol

    Methuselah

  • Members
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  •  PSN: Rholek

Napisany śro 06 sty 20:07

Cóż kwota max 150zł nie jest zbyt duża szczerze powiedziawszy. Na skąpcu i ceneo można znaleźć coś takiego :

http://www.skapiec.p...360_0_0_0_0_0_0

http://www.ceneo.pl/...011P2-58013.htm

Osobiście mam model Linksys WAG200G, ale to już prawie 300zł.
Niestety nie sprawdzałem tych tańszych, ale wydaje mi się, że firmę Linksys można polecić (do tej pory mam ich 3 urządzenia i działają bez zarzutów).
DLinka miałem jednego i był kiepski, US Robotics określić mogę jako średniak.
I niestety tyle tylko mogę powiedzieć, może poczytaj na temat konkretnych modeli gdzieś w necie, jakieś opinie itp.


#45 Elecher

Elecher

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 70 postów
  •  PSN: Life to ride. Ride to life.

Napisany śro 06 sty 20:31

No dobra, załóżmy że kupiłem Linksys WRT54G v.7, kupiłem rozpakowałem i podłączyłem zasilanie. Ale jak podłączyć internet >.< ? Tak jak do LB kablem od telefonu ? I co potem ?

#46 olfeusz

olfeusz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6999 postów

Napisany śro 06 sty 21:38

Podlaczasz kabel od telefonu do routera, potem kablem ethernet do pc i musisz skonfigurowac nowe urzadzenie. Wpisz w google nazwe routera Neo poradnik i powinienes bez problemu cos dobrego znalezc na ten temat. Jak bedziesz mial z czyms problem zawsze mozesz tutaj spytac.


#47 Rhol

Rhol

    Methuselah

  • Members
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  •  PSN: Rholek

Napisany śro 06 sty 22:14

Według mnie jeśli o pierwsze połączenie chodzi, to nie musisz nic w googlach szukać, bo w każdym routerze jest jakaś instrukcja i jakiś EasyConnect, QuickConnect czy coś takiego :P Jest tam dokładnie opisane jak należy postępować. Na ogół polega to na:
- zainstalowaniu czegoś na kompie
- włączyć router do zasilania i podłączyć go kablem ethernet do kompa (zanim podłączy się do linii telefonicznej)
- gdzieś będzie napisane domyślne IP routera, chyba że wcześniej zainstalowana aplikacja się z nim od razu połączy, przez nią wpiszesz IP jaki chcesz ustalić, login i hasło do Neostrady i inne podstawowe ustawienia, gdzieś w trakcie tego poproszą Cię aby podpiąć linię telefoniczną
- po podstawowym skonfigurowaniu net powinien śmigać na kompie, potem sam sobie wszystko ustawiasz jak tylko masz ochotę

Ja polecam ustawić statyczne przydzielanie adresów, a nie przez DHCP, bo na pewno w przyszłości jakieś porty będziesz odblokowywał, więc nie trzeba będzie tego robić na całą sieć, tylko indywidualnie :)
Potem nie zapomnij ustawić hasła na wifi i szyfrowania( jeśli w w/w aplikacji tego nie zrobiłeś, bo może już wtedy o to się pytać), najlepiej do tego dać filtry po MACu, zawsze to dodatkowe zabezpieczenie :)

#48 xpolx

xpolx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 456 postów

Napisany czw 07 sty 16:19

Miałem Linka wag200 i powiem, że to świetny ruter. Szlak go trafił, jak burza była i... się spalił jak ps3 itd.
Ustawienia w Linksysach są chyba podobne. Przynajmniej ten od moderatora Daruda *robiłem wszystkie wdłg, jego poradnika* bo miałem to samo menu.

#49 kazuya

kazuya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 190 postów

Napisany pią 08 sty 15:36

Panowie mam pytanie.Wlasnie skonczyla mi sie umowa z UPC i zastanawiam sie nad zmiana operatora.I takie pytanie czy tzw.mobilny internet mozna podlaczyc do PS3?Mam na mysli np.internet z sieci PLAY lub cos podobnego.Czy takie "cus" mozna podlaczyc pod PS3 i czy da sie skonfigurowac to jakos??

#50 Joiny

Joiny

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany wto 26 sty 18:32

Da się. Na forum już jest temat odnośnie konfiguracji neta w PLAY.

#51 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany wto 26 sty 19:01

@kazuya a dlaczego chcesz zrezygnować z UPC, cena za 25MB z tv jest do przyjęcia. Czyżby Play miał jakąś super ofertę?.

#52 Crying_Wolf

Crying_Wolf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4912 postów
  •  PSN: More Than Meets The Eye | Eat shit and die!

Napisany wto 26 sty 19:09

Ale przecież internet od Play to tragedia z tego słyszałem.

#53 mataman

mataman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6623 postów
  •  PSN: mattaman_PL

Napisany wto 26 sty 19:39

Panowie mam pytanie.Wlasnie skonczyla mi sie umowa z UPC i zastanawiam sie nad zmiana operatora.I takie pytanie czy tzw.mobilny internet mozna podlaczyc do PS3?Mam na mysli np.internet z sieci PLAY lub cos podobnego.Czy takie "cus" mozna podlaczyc pod PS3 i czy da sie skonfigurowac to jakos??


Oszalałes chyba. chcesz zmienic upc na cos mobilnego i to do ps3 ? W tym momencie nie ma tańszego neta (tej jakosci) niz w upc.

#54 TrollJack

TrollJack

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 1286 postów
  •  PSN: ...

Napisany sob 30 sty 08:31

@kazuya nasz admin @Hades jest ostatnio skazany na play - zagadaj do niego to Cię wyleczy z pomysłu :)

#55 mataman

mataman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6623 postów
  •  PSN: mattaman_PL

Napisany czw 18 lis 22:53

Czemu mi nie działa zadne europejskie konto? Jakas przerwa, czy jak?

#56 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany czw 18 lis 23:10

Mom to sumo :).

#57 olfeusz

olfeusz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6999 postów

Napisany czw 18 lis 23:12

Konserwacja serwerów.

http://pl.playstatio...tation-Network/

#58 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany czw 18 lis 23:55

Konserwacja serwerów.

http://pl.playstatio...tation-Network/

Wiesz, nie wiem w jakiej czasoprzestrzeni żyjesz ale u mnie jest listopad a nie październik. Mogę Ci sprzedać cynki jak w październiku stoją akcje na giełdzie i pamiętaj, w listopadzie postaw 3:1 na Polskę :). Umówiony się, że za tą kasę kupisz mi parę spółek na moje nazwisko a ja sobie papiery odbiorę u prawnika.

#59 olfeusz

olfeusz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6999 postów

Napisany pią 19 lis 11:43

Szczegóły artykułu
Data wydania: 16/11/2010

Więc z takimi sprawami uderzaj do SCEP oni najwidoczniej zaginają czasoprzestrzeń. ;)

#60 denver666

denver666

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2068 postów

Napisany pią 19 lis 12:01

Szkoda, myślałem że jednak zrobimy jakieś interesy jak w "13 piętrze".




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników