Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Hardware] PS3 , internet - jeden temat!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
128 odpowiedzi na ten temat

#21 misiopuchatek

misiopuchatek

    FAQ Crew

  • Members
  • PipPipPip
  • 22408 postów
  •  PSN: rospondek

Napisany nie 15 lut 16:34

I jeśli się dobrze popytasz w sklepie to dostaniesz ruter preinstalowany pod neo. Wpiszesz tylko login i hasło i wszystko będzie śmigać.

P.S.
Hades, co to za kasowanie swoich własnych postów? ;)

#22 Hades

Hades

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3541 postów
  •  PSN: HadesHell_

Napisany nie 15 lut 16:46

P.S.
Hades, co to za kasowanie swoich własnych postów? ;)


Jak napisałeś pierwszy, to co mam brudzić temat swoim postem ;)

#23 kyzio

kyzio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 356 postów
  •  PSN: B.I.G. Team // Dead and Gone

Napisany nie 15 lut 17:29

Dzięki Panowie za wyjaśnienie wątpliwości. Kupię router :-) Znalazłem taki :

http://www.komputron...pelny,id,18820/

Polecacie tą firmę i ten model? Rozwiążcie do końca moje wątpliwości  :D

Pozdro

#24 Hades

Hades

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3541 postów
  •  PSN: HadesHell_

Napisany nie 15 lut 19:10

Ja polecam ale... tam w nim nie masz WiFi, chyba ze cos mi umknęło ke/

#25 Guest_kirex_*

Guest_kirex_*
  • Guests

Napisany nie 15 lut 19:33


Polecacie tą firmę i ten model? Rozwiążcie do końca moje wątpliwości  :D

Pozdro


Nie szkoda Ci kasy, za połowę tej ceny kupisz dobry router z wifi.

#26 Cerb3rus

Cerb3rus

    Mój post jest lepszy od Twojego

  • Members
  • PipPipPip
  • 1822 postów
  •  PSN: Cerb3rus1992

Napisany nie 15 lut 19:43

No mój to Pentagram Cerberus P6331-4A z WiFi (Annex A) więc psuje do Neo, Netii itp. apłaciłem 140 zł. Polecam

#27 kyzio

kyzio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 356 postów
  •  PSN: B.I.G. Team // Dead and Gone

Napisany nie 15 lut 21:53

Dobra, zakupiłem już router  ;) Znalazłem na allegro i wyjdzie dużo taniej:

http://allegro.pl/sh...został wysłany.

Nie mam zaufania do WiFi i wolę jednak po kablu wszystko poprowadzić  ;)
Dzięki za wszystkie rady!

#28 bartas29

bartas29

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 postów

Napisany czw 26 mar 18:41

cześć, mam pytanie odnośnie NATa3, niestety mam takie ustawienie i nie mam pojęcia na czym polega otwarcie portów, których i w ogóle co i jak. Jeżeli mógłby mi ktoś pomóc będę bardzo wdzięczny.
Mam Aster, bez routera.

#29 kazuya

kazuya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 190 postów

Napisany czw 21 maj 22:05

Panowie jest problem.Kumpel ma kompa stacjonarnego,neta z NETI no i wszystko było oki ale dziś kupił ps3,laptop i router i zaczeły sie schody.Bo kompa miał podłączonego do modemu sagem który dostał z netii i modem był połaczony z kompem za pomacą usb.Router który kupił nie ma wejscia usb tylko 4 porty ethernet,połączylismy kompa za pomacą kabla ethernet ale przy instalacji płytki z routera wyswietla komunikat ze nie widzi kabla ani połaczenia z siecia,dodam ze w kompie ma windows xp.Dodam też że na laptopie udalo sie złapac internet na konsoli też ale na stacjonarnym nie działa.Co robic?Gdzie leży problem??Router ustawiony jest prawidłowo skoro konsola i laptop działają tylko gdzie i co przestawić w ustawieniach PC-ta żeby mu tam też net smigał??

#30 olfeusz

olfeusz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6999 postów

Napisany pią 22 maj 12:11

Hmm, może ma płytę główną z dwiema kartami sieciowymi? I jedną jest np. wyłączona i pod nią ma podłączony kabel. Ja np. tak miałem więc może i tutaj podziała?

#31 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany nie 24 maj 15:39

Jeżeli router ma dhcp ( a musi mieć w tych czasach ;D) to ustaw na stacjonarnym wszystko z automatu i sprawdź czy działa, sprawdź innym kabel rj-45. Jeżeli nadal nie będzie działało, to cmd -> ipconfig i daj screen na forum.

#32 Kacper20

Kacper20

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 339 postów
  •  PSN: Buuu!

Napisany śro 27 maj 18:39

To nie najlepsze miejsce na pytanie, ale nie mogłem znaleźć lepszego, a nie chciałem nowego tematu zakladać. Ile kont PS Network można maksymalnie na kopnsoli założyć? Jakiś limit?

#33 liqu_

liqu_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 166 postów

Napisany czw 28 maj 13:31

brak limitu

#34 Kacper20

Kacper20

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 339 postów
  •  PSN: Buuu!

Napisany pią 29 maj 12:54

Zacząłem zakładać i zakładać... 16... ;/

#35 DvD2722

DvD2722

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany nie 27 gru 22:05

Właśnie też mam takie pytanko jaki router przewodowy polecacie mam internet z kablówki 1,25MB i konsolę też podłączam na kablu pod modem i też chciałbym pod router na kablu.Pozdrawiam:)

#36 DvD2722

DvD2722

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany pon 28 gru 10:41

Witam i jeszcze jedno pytanie czy router osłabia sygnał rozgrywki online czy tak samo leci jak mam bezpośrednio pod modem podłączony??Pozdro 600:)

#37 TrollJack

TrollJack

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 1286 postów
  •  PSN: ...

Napisany pon 28 gru 12:33

Czy router osłabia, nie znam się na tym aż tak szczegółowo, ale raczej NIE, a jeśli miało by się to dziać to jak kiedyś mawiał mój nauczyciel, dzieje się to w tak nieznacznym stopniu iż można uznać że nie ma to w ogóle miejsca...

Co do routera po kablu nie pomogę, sam użytkuję wifi Linksysa WAG200G i nie narzekam od prawie 2 lat :)

#38 xpolx

xpolx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 456 postów

Napisany wto 29 gru 13:49

Też śmigam na wifi... wszystko ok, super;]
Kuzyn mi kiedyś gadał, że jakbym miał neta szybszego niz 10megabitów/s to bym odczuł opóźnienia, które powoduje wifi, bo to maksymalna prędkość:P

#39 D4Ru73K

D4Ru73K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5311 postów

Napisany wto 29 gru 14:08

Czy router osłabia, nie znam się na tym aż tak szczegółowo, ale raczej NIE, a jeśli miało by się to dziać to jak kiedyś mawiał mój nauczyciel, dzieje się to w tak nieznacznym stopniu iż można uznać że nie ma to w ogóle miejsca...


Ahh Ci nauczyciele w szkole od informatyki ;D Pomiędzy dobrym routerem z WiFi, a połączeniem po kablu różnicy znaczącej nie będzie. Wszystko zależy od karty WiFi jaką mamy w urządzeniu i od standardu. Zwykła karta sieciowa Ethernet 10/100M będzie 'szybsza' od karty WiFi, która zazwyczaj działa w standardzie B/G i ma przepustowość max 5.5Mbit/s.

Mówiąc prosto jeśli mam 10Mbit/s to PS3 przez WiFi tego nie osiągnie, ponieważ technicznie może pobrać pliki z prędkością 5.5Mbit/s, jedynym rozwiązaniem jest puszczenie neta po kablu. Do grania oczywiście taki internet nie jest potrzebny, ale przy szybszych łączach różnica między kablem, a WiFi jest ogromna. W moim przypadku po kablu leci mi max łącza, w przypadku WiFi powinno to być około 50% łącza, ale z racji tego, że karta WiFi w PS3 to chiński shit, a router stoi 2m od konsoli, max co wyciągam to 2.5-3Mbit/s ;D 

#40 DvD2722

DvD2722

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany wto 29 gru 15:30

Siemka no i kupiłem router D-link DIR- 600 pod kablówkę no i jadę na kablu jak na razie git:)A powiedzcie mi czy przy instalacji zabezpieczenia wystarczą żeby nikt mi na sieci nie jechał,dałem szyfrowanie i jakieś hasło.Powinno pomoc?Aaaa i żeby nikt mi w kompa nie właził?Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników